Kepta menkė su kus kus ‘u
Lengvo patiekalo, paprastas receptas, kurį manau darote daugelis savo namuose. Svarbiausia šviežia menkė, tačiau tiks ir šaldyta. Nors pasistenkite rasti šviežios, kadangi vis lengviau jos rasti. Šviežios ir šaldytos menkės, kaip ir kitos žuvies skonis skiriasi “kaip diena nuo nakties”. Šis variantas skiriasi nuo populiarių tuom, kad jis patiekiamas su kus kuso kruopomis, kurios puikiai tinka prie žuvies patiekalų. Lietuvoje dar nėra labai tai populiaru, kaip ir pats kus kus’as.
Patiekalui reiks:
- Menkės filė
- Juodieji pipirai
- Citrinos sultys
- Druska
- Miltai
- Kiaušinis
- Kus kus kruopos
- Sviestas
- Žalumynai
Menkės filė apšlakstome šiek tiek citrinos sultimis, pabarstome pipirais ir druska. Galima palikti keletui minučių. Tuo metu išplakame kiaušinį, pasiruošiame miltus apvoliojimui (galima naudoti ir džiūvėsėlius). Imame filė ir apvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje ir vėl miltuose. Dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame iš abiejų pusių. Tuo metu užviriname vandenį, pasūdome ir pilame kus kus kruopas ir išjungiame ugnį, tačiau vis pamaišome. Kai jau kus kusas išbrinksta, dedame gabalėlį sviesto. Štai ir menkės filė iškepė, galima valgyti. Patiekame su mėgstamomis daržovėmis ir žalumynais. Šį kartą buvo patiekta su apvirtomis morkytėmis ir žaliais svogūnų lapais. Skanaus!