Kiaulienos išpjovos kepsniukai
Kiaulienos išpjova puiki mėsa pagal savo struktūrą. Iš kiaulienos išpjovos galima pagaminti daugybę patiekalų ir įvairiausių variantų: nuo kepimo iki troškinimo. Tačiau šis receptas bus kaip išsikepti kiaulienos išpjovos kepsnius, o tikriau kepsniukus. Puikiai tinka vakarienei dviems.
.
Patiekalui reiks:
- Kiaulienos išpjova
- Raudono vyno acto
- Juodieji pipirai
- Raudonieji pipirai
- Šalavijas
- Čiobrelis
- Druska
Kiaulienos išpjovą nuvalome nuo plėvių ir gyslų. Supjaustome 1,5 cm storio gabaliukais. Mėsos gabaliukus apšlakstome raudono vyno actu, galima naudoti ir citrinos sultis, gerai paminkome-pamasažuojame ir paliekame 15 min. Vėliau mėsą nusausiname ir stipriai įtriname visais prieskoniais ir po 5 min. jau galima kepti ant keptuvės (vasarą galima kepti ant grilio). Kepame iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekti galima su keptomis bulvytėmis ir daržovėmis. Skanaus!