Kiaulienos išpjova troškinta svogūnų padaže
Dar vienas receptas su mėgstama kiaulienos išpjova. Šį kartą kiauliena bus troškinama svogūnų padaže. Tai yra nesudėtingas patiekalas, tačiau šiek tiek užtrunka troškinimas. Taigi patiekalui reiks:
- Kiaulienos išpjova
- Juodieji pipirai
- Raudonieji pipirai
- Šalavijas
- Bazilikas
- Svogūnų
- Sviestas
- Grietinėlės arba grietinės
Susitvarkome kiaulienos išpjova, tai yra nupjaustome plėves, nuplauname ir nusausiname. Supjaustome 1,5-2 cm storio gabaliukais. Šiuos mėsos gabaliukus gerai įtriname visais prieskoniais, išskyrus druską. Jei turime laiko palaikome apie 15 min, jei laiko mažai, galima gaminti iškarto. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus, kuriame trumpai apkepame mėsos gabaliukus iš visų pusių. Trumpam išimame išpjovos gabaliukus. Dedame sviestą ir pakepiname žiedais pjaustytus svogūnus, jo negailėti Svogūnams įgavus gelsvą spalvą, į puodą dedame išpjovos gabaliukus ir užpilame sultinio. Tada 30-40 minučių troškiname vis pamaišant. Baigiant troškinti pilame grietinėlę ar grietinę, jei norite tirštesnio padažo galima sutirštinti šaukštu miltų. Dar troškiname apie 10 minučių ir troškintą išpjovą svogūnų padaže galima tiekti. Patiekiama su bulvių koše, skrudintomis bulvėmis ar kitu mėgstamu garnyru.