Lietiniai blynai yra tapę labai populiariu patiekalu Lietuvoje. Nemažai blyninių yra atsidarę, o ir kiekviena kavinė šių blynų turi savo meniu. Jie puikiai tinka pusryčiams, tačiau daugelis jais skanauja ir pietų ir vakarienės metu. Renkantis kada juos valgyti matyt galima pagal įdarą, sunkesnius palikti pietums, lengvesnius vakarienei. Šis blynų receptas bus “lengvesnių” lietinių. Taigi lietinių su varške ir jogurtu receptas.
300 g miltų
250 ml pieno
2 kiaušiniai
1 šaukštas aliejaus
250 g varškės
100 g uogų tyrelės
100 ml jogurto
1 šaukštas cukraus
Druska
Pieną suplakti su kiaušinių tryniais, sudėti miltus, druską ir supilti išplaktus baltymus. Iš gautos skystos tešlos kepame lietinius. Iškeptus lietinius tepame mėgstamų uogų ar vaisių tyrele, ir dedame po šaukštą varškės ir sukame į vamzdelį ir apkepiname. Štai Jums ir lietiniai su varške, tik lieka tiekiant apipilti mėgstamu jogurtu.
Skanaus!