Naminiai žuvies piršteliai su sūriu

Naminiai žuvies piršteliai su sūriu

Šie žuvies piršteliai gaminti iš menkės, tačiau manau galima gaminti ir iš kitų mėgstamų žuvų, svarbu, kad nebūtų ašakų.

Piršteliai gaunasi labai sultingi ir minkšti, taigi piršteliams pagaminti reiks:

2 nedidelės menkės
1 nedidelis svogūnas
80 g sūrio
Juodųjų, raudonųjų, baltųjų ir žaliųjų pipirų ar jų mišinio
Baziliko
Mairūno
Druskos
Miltų
Kiaušinio
Aliejaus

Pirmiausia išsivalome žuvį ir nuimame mėsą nuo kaulų. Žuvies mėsą susmulkiname, kad išliktų maži gabaliukai. Susmulkintą žuvį, svogūną ir tarkuotą sūrį išminkome. Tada beriame džiovintus baziliką, mairūną, pabarstome pipirais, druska ir vėl gerai išmaišome. Tada formuojame pirštelius, ir voliojame į miltus (labai svarbu gerai išvolioti, kad kepant neišbėgtų sūris) ir taip iš visos masės. Tada įkaitiname aliejų keptuvėje. Prieš dedant pirštelius į keptuvę juo pamirkome kiaušinio plakinyje, norint kad būtų traškesni galima dar pavolioti džiuvesėliuose. Kepti ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Žuvies pirštelius galima valgyti kaip pagrindinį patiekalą, taip ir užkandą, tiek karštus, tiek šaltus. Galima mirkyti į mėgstamus padažus.

Skanaus!

 

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *