Aperityvai patiekiami ant stalo išgerti prieš valgant kaip priemonė, skatinanti apetitą ar patiekiama su lengvais užkandžiais: sūriais, krekeriais, kanape, alyvuogėmis. Aperityvai skiriasi nuo gėrimų, patiekiamų po valgio. Tačiau klystame, manydami, kad aperityvas, gali būti tik alkoholinis gėrimas. Tačiau jais gali būti mineralinis ar gazuotas vanduo, sultys (dažniausiai citrusinių ir pomidorų).
Centrinės Azijos ir Japonijos virtuvėje apskritai kaip gaivus aperityvas yra žalia arbata. Pasiūlyti svečiams nealkoholinį aperityvą pasirinkimui yra būtina. Svečiai turi turėti pasirinkimą, o tai per gimtadienius ar vakarėlius, žmonės, kurie nevartoja alkoholio yra paliekami tarytum pašonėje. Jiems siūlomas vanduo, sultys ar dar “geriau” koks sintetinis limonadas. Tačiau yra daugiau puikių ir skanių gėrimų, kurie puikiai tinka aperityvui, ir jiems nereikia alkoholio.
Štai keletas keletas jų:
Kefyro aperityvas
Plaktuvėje sumaišyti 150 ml kefyro ir 2 šaukštus žalumynų (žali svogūno laiškai, krapai ir petražolė). Paskaninti druska ir pipirais.
Agurkų aperityvas
Plaktuvėje sumaišyti 100 ml kefyro, nuskustą šviežią tarkuotą agurką, smulkintus krapus, druską ir pipirus.
Pomidorų aperityvas su tryniu
Plaktuvėje sumaišyti 120 ml pomidorų sulčių, vieną kiaušinio trynį, 2 šaukštelius citrinos sulčių, 1 šaukštelį trinto česnako ar svogūnų laiškų, druską ir pipirus.
Pomidorų aperityvas
Plaktuvėje sumaišyti 140 ml pomidorų sulčių, 10 g tarkuoto krieno, 2 šaukštelius citrinos sulčių, druską ir pipirus.