Kaip ir kiek laiko virti vėžius
Čia rasite visus atsakymus į Jums rūpimus klausimus apie vėžių virimą. Jei nerasite atsakymo, galite klausti komentaruose.
Kiek laiko virti vėžius?
Vėžiai dedami į stipriai sūdytą verdantį vandenį. Priklausomai nuo dydžio vėžiai virami nuo 15 iki 25 minučių. Smulkūs iki 70 gramų vėžiai verdami iki 15 minučių, vidutinio dydžio vėžiai verdami 17- 20 minučių, stambesni 100-110 gramų vėžiai verdami iki 25 minučių. Išvirtų vėžių pagrindinis bruožas yra ryškiai raudona spalva.
Kaip paruošti vėžius virimui?
Visų pirma reikia žinoti ir nepamiršti, kad virti galima tik gyvus vėžius!!! Taip žinosite, kad vėžiai yra šviežūs. Jei ne patys virėte, tai galima taip pat atskirti ar buvo verdami gyvi vėžiai. Šviežių vėžių uodegėles visados bus riestos į vidinę pilvo dalį, jei uodegėlė tiesi, geriau jau tokio vėžio nevalgyti.
Prieš verdant vėžius juos kelis kartus praskalauti ir geriausia palikti šaltame švariame vandenyje bent pusvalandžiui, geriausia tą pakartoti keletą kartų.
Kaip virti vėžius? Kokius prieskonius naudoti verdant vėžius?
3 kilogramams vėžių reiks 5 litrų vandens, 5 šaukštų druskos, 2 citrinų, 20 juodųjų pipirų grūdelių, krapų, 5 lauro lapelių, petražolių. Užvirinti vandenį, sudėti druską ir prieskonines žoleles ir prieskonius, perpjautas citrinas ir užvirti. Įšjungti ugnį ir duoti pastovėti 30 minučių. Tada vėl užvirti ir dėti vėžius į verdantį vandenį ir virti priklausomai nuo dydžio.
Išvirtus vėžius galima laikyti šaltai iki 12 valandų tame pačiame vandenyje kur virėme.