Raugintos salotos

“Raugintos” salotos

Paklausite kodėl “raugintos”? O todėl, kad du pagrindiniai salotų produktai yra rauginti, tai yra kopūstai ir agurkai. Šios salotos gali būti valgomos vienos, taip tiekiamos su dešrelėmis, ar kitais mėsos patiekalais. Tai puikios salotos žiemos metu, kai trūksta šviežių daržovių. Raugintos daržovės gera alternatyva šviežioms daržovėms, nes taip pat turi daug vitaminų. Šioms salotoms reikalingi šie produktai:

1 raugintas agurkas
150-170 g raugintų kopūstų
1 nedidelis svogūnas
1-2 šaukštai aliejaus
Saujelė spanguolių
Žalumynai
Pipirai

Svogūną supjaustyti kubeliais, juos apvirti kopūstų rauge. Raugintus agurkus supjaustyti kubeliais arba juostelėmis. Atvėsusius svogūnus ir pjaustytus agurkus sudėti į kopūstus, pašlakstyti aliejumi, pabarstyti pipirais ir gerai išmaišyti. Ant viršaus pabarstyti mėgstamais žalumynais, kad ir žaliais svogūnų laiškais ar pipirmėtėmis.

Skanaus!

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *