Daugelis alaus ir ne tik mėgėjų yra ragavę žirnių su spirgučiais. Primenu šio nesunkiai pagaminamo patiekalo receptą.
Patiekalui reiks:
Žirnių
Šoninės
Svogūno
Sviesto
Juodųjų pipirų
Muskato riešuto
Kmynų
Druskos
Pirmiausiai apkepiname žirnius ant sausos keptuvės (naudota ketaus keptuvė). Kepinti reikia keletą minučių, mano nuomone, pakepinti skanesni 🙂
Tada išvirti pasūdytame vandenyje, galima įdėti kmynų, pagerins skonį ir sumažins pilvo p… 🙂 . Tik nepervirti žirnių, kad nebūtų košė. Kol verda žirniai pagaminkime spirgučius. Iš ko juos gaminti? Lašinukų ir šoninės, ji gali būti tiek karštai ar šaltai rūkyti, tiek švieži. Tačiau rekomenduoju dėti karštai rūkytos šoninės, bus pikantiškesnis skonis. Iš pradžių ant sviesto pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, tada dedame kubeliais pjaustytą šoninę (ar lašinukus) ir pakepiname. Išvirtus žirnius sumaišome su spirgučiais, paskaniname šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskato riešutu. Prieš patiekiant pabarstome smulkintais svogūnų ar laiškinio česnako laiškais.
Skanaus!
1 thought on “Žirniai su spirgučiais … prie alaus ir ne tik”
Jonas
(7 rugpjūčio, 2018 - 8:10 pm)Labai skanus zirniai gavosi.