Naudingi patarimai virtuvėje

Patarimai virtuvėje, kad būtų skaniau ir lengvesniam gaminimui

Virtuvės patarimai

  • Jeigu jums nepavyko laiku nugriebti iš sultinio putų ir jos nugrimzdo į dugną, supilkite į puodą stiklinę vandens. Putos iškils į paviršių, ir jas galima bus nugriebti.
  • Į vištienos sultinį nedėkite jokių prieskonių, tik svogūnus ir morkas. Priešingu atveju jis praras tikrąjį vištienos skonį.
  • Niekada nepalikite lauro lapų sriuboje. Lauro lapai savo gerąsias medžiagas atiduoda kol verdame, o baigus virti tik gadina skonį.
  • Karbonadai (muštiniai) bus minkštesni, jei 1-2 valandas prieš gaminant, juos sutepsite acto ir augalinio aliejaus mišiniu.
  • Kepant kotletus pirmą minutę kepti ant didesnės liepsnos, kad susidarytų plutelė, kuri neleistų sulčių nutekėjimo. Tada sumažinti ugnį iki vidutinės.
  • Keletas šviežių voveraičių pagerins bet kokios sriubos skonį. Grybai daugiausiai skonio atiduoda, kuo jie smulkesni.
  • Senas bulvės bus skanesnės, jei verdant įdėsite šaukštą acto, 2-3 skiltelės česnako ir lauro lapą, arba virsite sultinyje.
  • Kuo senesnės bulvės, tuo verdant joms reikia daugiau vandens.
  • Tešla greičiau pakils, jei į ją įsmeigsite keletą vamzdelio formos makaronų.
  • Norėdami greičiau gauti lengvą ir purų kremą, plakite aštuoniukės forma, įterpdami plakimą indo sienele.
  • Norint nesudeginti mėsos orkaitėje ir kad ji netaptų sausa, įdėkite vandens puoduką į orkaitę.
  • Verdant kisielių, atskiestą krakmolą pilkite kuo arčiau puodo sienelių, o nepilkite į puodo vidurį.
  • Greitai ir lengvai žuvį nuvalysime, jei prieš tai akimirksniui nuplikysime verdančiu vandeniu.
  • Jei verdate ant garų, tačiau skubate, įberkite druskos į vandenį, druska pakels verdančio vandens temperatūrą.
  • Jei sūris tapo sausas ir kietas, palaikykite jį kurį laiką piene, taip jis taps vėl minkštas.

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *