Patarimai virtuvėje, kad būtų skaniau ir lengvesniam gaminimui
Virtuvės patarimai
- Jeigu jums nepavyko laiku nugriebti iš sultinio putų ir jos nugrimzdo į dugną, supilkite į puodą stiklinę vandens. Putos iškils į paviršių, ir jas galima bus nugriebti.
- Į vištienos sultinį nedėkite jokių prieskonių, tik svogūnus ir morkas. Priešingu atveju jis praras tikrąjį vištienos skonį.
- Niekada nepalikite lauro lapų sriuboje. Lauro lapai savo gerąsias medžiagas atiduoda kol verdame, o baigus virti tik gadina skonį.
- Karbonadai (muštiniai) bus minkštesni, jei 1-2 valandas prieš gaminant, juos sutepsite acto ir augalinio aliejaus mišiniu.
- Kepant kotletus pirmą minutę kepti ant didesnės liepsnos, kad susidarytų plutelė, kuri neleistų sulčių nutekėjimo. Tada sumažinti ugnį iki vidutinės.
- Keletas šviežių voveraičių pagerins bet kokios sriubos skonį. Grybai daugiausiai skonio atiduoda, kuo jie smulkesni.
- Senas bulvės bus skanesnės, jei verdant įdėsite šaukštą acto, 2-3 skiltelės česnako ir lauro lapą, arba virsite sultinyje.
- Kuo senesnės bulvės, tuo verdant joms reikia daugiau vandens.
- Tešla greičiau pakils, jei į ją įsmeigsite keletą vamzdelio formos makaronų.
- Norėdami greičiau gauti lengvą ir purų kremą, plakite aštuoniukės forma, įterpdami plakimą indo sienele.
- Norint nesudeginti mėsos orkaitėje ir kad ji netaptų sausa, įdėkite vandens puoduką į orkaitę.
- Verdant kisielių, atskiestą krakmolą pilkite kuo arčiau puodo sienelių, o nepilkite į puodo vidurį.
- Greitai ir lengvai žuvį nuvalysime, jei prieš tai akimirksniui nuplikysime verdančiu vandeniu.
- Jei verdate ant garų, tačiau skubate, įberkite druskos į vandenį, druska pakels verdančio vandens temperatūrą.
- Jei sūris tapo sausas ir kietas, palaikykite jį kurį laiką piene, taip jis taps vėl minkštas.