Agurklė

Agurklė – agurkų skonio prieskonis

Agurklė puikus ir gražus augalus, tačiau pasižymi ir puikiomis skonio savybėmis. Agurklės žali lapai ir stiebai yra malonaus, agurkus primenančio skonio, todėl dedami į patiekalus, kur reikalingas agurko prieskonis. Jauni lapai labai tinka salotoms. Kadangi lapai turi šviežių agurkų kvapą ir skonį, Agurklėjie dažnai vartojami kaip prieskonis, ir ypač tinka šaltibarščiams.

Dedama agurklė ir į lapines, bulvių salotas, įvairius padažus. Daugeliui jie patinka majonezuose, sriubose, padažuose, ypač garstyčių, pomidorų ir grietinės.

Agurklė suteikia pikantišką skonį kapotai mėsai, jos faršui ir žuviai, keptai augaliniame aliejuje. Gurmanai mėgsta agurklę su varške arba troškintą svieste (kaip špinatus).

Tinka su visomis prieskoninėmis žolelėmis, paprika, raudonaisiais pipirais, svogūnu, įvairiais česnakais, lauro lapais, rozmarinu ir vaistiniu čiobreliu.

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *