Ajeras – stebuklingas augalas

Ajeras – stebuklingas augalas

Ajero kvapas aštrus, specifinis ir malonus, o skonis – aitrus ir kvapnus. Lietuvoje visi vertina duoną, iškeptą ant ajero lapų.

Nedideliu sumaltų ajero šakniastiebių kiekiu galima skaninti sriubas, mėsos maltinius, žuvienę, tamsius padažus. Ajeras gali pakeisti lauro lapus, muskato riešutą, juoduosius pipirus ir cinamoną. Ajeras tinka gaminant kopūstų, ypač raudonųjų, patiekalus, taip pat kepant riebią kiaulieną ar avieną, bulves ir daržoves.

Mėgėjai ajeru aromatizuoja saldžius patiekalus: pudingus, uogienes, sausainius, vaisių mišraines ir sriubas.

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *