Alpinija

Alpinija

Alpinija tai prieskonis yra giminingas imbierui, kaip ir pastarasis, alpinija pasižymi gydomosiomis savybėmis, bet dažniau yra naudojama kaip prieskonis. Džiovinta alpinija kvepia pikantiškai saldžiai ir primena cinamoną ir vaisius.

Alpinija populiari indų, tailandiečių ir indoneziečių virtuvėje. Be jos niekaip nepagaminsime specifinių šių šalių patiekalų. Kinijoje ja skaninami saldūs patiekalai.

Nors šviežia alpinija gali pasirodyti deginanti, aštri ar karti, džiovinta ji kvepia, atsiduoda vaisiais ir cinamonu. Todėl pirma pažintis su šviežia alpinija neturėtų gąsdinti, kadangi kaip prieskonis ji puikiai tiks gaminant ryžius, tailandietiškas sriubas, mėsos ir žuvies patiekalus, tepamus sūrius ar net karštą vyną. Taip pat alpinija gardinama kepta jautiena, kuri įgyja malonų skonį, bulvienė, guliašai, daržovių patiekalai, grybai, salotos.

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *