Čiobrelis

Čiobrelis

Čiobrelis yra stipraus, bet malonaus kvapo ir kartoko skonio. Kepant ar verdant aromatas dar labiau stiprėja. Čiobrelis neatsiejamas prancūzų virtuvėje. Juo gardinami paštetai, troškiniai, paukštiena, picų padažai, daržovių ir mėsos įdarai. Čiobrelis yra vienas populiariausių prieskonių pasaulyje.

Nedideli čiobrelio kiekiai dedami į daržovių, grybų ir mėsos sriubas, o didesniais kiekiais tinka visiems žuvies patiekalams, nes suteikia žuviai malonų skonį ir kvapą. Lygiai taip pat puikiai tinka ir laukinės paukštienos patiekalams.

Sausas čiobrelis ypač tinka riebiems patiekalams, nes toks maistas geriau įsisavinamas. Keptos bulvės, plakta kiaušinienė su lašinukais, riebios žuvies patiekalai su čiobreliu bus ne tik skanūs, bet ir lengviau virškinsis.

Čiobrelį galima naudoti vietoj mairūno, o mišinys su dašiu atstoja pipirus.

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *