Dašis

Dašis

Dašis tai prieskonis su stipriu aromatu, pikantiškai aštriu ir kvapniu skoniu. Žolė vartojama nepjaustyta ir nesmulkinta, nes kitaip patiekalams suteiks kartų skonį. Labai tinka žirnių, pupelių sriuboms, šaltiems baklažanų patiekalams, charčio, vištienos ir jautienoms sultiniams. Taip pat dedamas į salotas, žuvies patiekalus, marinuojamus ar rauginamus agurkus ir pomidorus. Džiovinti dašio lapai yra klasikinis prieskonis visiems ankštinių daržovių patiekalams.

Dašis niekada nenaudojamas su raudonėliu, bet gerai dera su petražole, krapais, svogūnu, lauro lapais, česnaku, čiobreliu ir rozmarinu. Mišinys su mairūnu atstoja juodųjų pipirų skonį.

Dašio žolė vartojama mažais kiekiais ir dedama į patiekalus baigiant virti, nes ilgiau verdant maistas karsteli.

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *