Kalendra

Kalendra

Kalendra (Coriandrum Sativum, sanskritu Dhania) puikus prieskonūis. Džiovinti arba žali šio augalo lapeliai ar stiebų viršūnėlės suteikia gerą skonį salotoms, mėsos ir daržovių patiekalams, sriuboms, grybams ar raugintiems agurkams. Kalendrą labai mėgsta prancūzai ir dažnai juo skanina baltuosius padažus, sūrius ir varškę, jūros gėrybių patiekalus.

Labai dažnai kalendros grūdeliai naudojami silkių sūrimui, taip pat įvairiems marinatams.

Kalendra yra ganėtinai specifinio skonio ir kvapo, tad su kitais prieskoniais ją reikia derinti ypač atsargiai. Dera su anyžine ožiažole, pankoliu, pipirne, kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais, čiobreliu, cinamonu, baziliku, svogūnu ir česnaku, gvazdikėliais ir muskato riešutu.

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *