Prieskonių naudojimas

Prieskonių naudojimas

Trumpai ir aiškiai, kokie prieskoniai kokiems patiekalams naudojami. Prieskonių naudojimas ir derinimas su produktais. Kokį prieskonį su kokiu produktu galima naudoti

Aguona: kepiniai, saldūs patiekalai.
Agurklė: salotos, majonezai, padažai, sriubos, kopūstai, mėsos, žuvies, bulvių patiekalai.
Ajeras: duona, sriubos, žuvienės, padažai, konditerijos gaminiai.
Alpinija: ryžių, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai, padažai.
Apinys: alus, duonos gira.
Balzamita: sūris, pyragaičiai, žuvies konservai, likeriai.
Barkūnas: sriubos, salotos, kompotai, žuvies patiekalai, sūris, degtinės ir trauktinės.
Bazilikas: salotos, padažai, sriubos, minkšti sūriai, mėsos ir daržovių patiekalai, sviestas, krabai, moliuskai, pupelės.
Builis: sriubos, daržovių salotos, paukštiena, aviena, žuvis, kiaušinių patiekalai, sūris, varškė, sviestas.
Ciberžolė: kiaušinių ir paukštienos patiekalai, padažai, ryžiai, salotos, sriubos.
Cinamonas: vaisių sriubos, kompotai, karštas vynas, kava, punšas, sausainiai, ryžiai, makaronai, jautienos, paukštienos, kiaulienos ir žuvies patiekalai.
Laiškinis česnakas: sriubos, salotos, kiaušinių, žuvų patiekalai, sūris, marinatai.
Česnakas: sriubos, salotos, padažai, mėsos patiekalai, sūris, varškė, sriubos, žuvis, kiaušiniai, marinatai.
Čiobrelis (paprastasis): sriubos, kepta žuvis, sūris, marinatai, kiaušinių patiekalai.
Čiobrelis (vaistinis): bulvės, kiaušinių patiekalai, sriubos, mėsos įdarai, pupelės, troškinta aviena ir jautiena, agurkai, sūrūs kepiniai.
Dašis: pupelės, žirniai, baklažanai, žuvies ir veršienos patiekalai, bulvės, grybai, kopūstai, daržovių marinatai.
Debesylas: kompotai, kisieliai, daržovių sriubos, kruopų košės, konditerijos gaminiai.
Diemedis: likeriai, sūriai, konditerijos gaminiai, mėsos ir žuvies patiekalai.
Garstyčia: majonezai, padažai, dešros, marinatai, ungurys, mėsos ir žuvies patiekalai.
Gelsvė: padažai, sriubos, daržovių, mėsos patiekalai, ryžiai, perlinės kruopos, salotos, marinatai, žalias sviestas.
Gelteklė: sriubos, padažai, garnyrai, salotos.
Gvazdikėliai: padažai, mėsos ir žuvies patiekalai, kopūstai, grybai, karštas vynas, punšas, likeriai, vaisių sultys, kompotai, konservuoti vaisiai, kisieliai.
Imbieras: vaisių sriubos, salotos, pudingai, pyragai, apkepai, gėrimai, padažai, ryžiai, žuvies, mėsos ir daržovių patiekalai.
Isopas: veršienos, kiaulienos, jautienos patiekalai, dešros, kepenys, kiaušiniai, bulvės, pupelės, salotos, varškė.
Juodgrūdė: pudingai, kisieliai, sausainiai, želė, kompotai, raugintos daržovės.
Kadagys: laukinė paukštiena,žvėriena, kiauliena, aviena, veršiena, karpis, kopūstai, burokėliai, degtinė, džinas.
Kalendra: sriubos, mėsos patiekalai, žuvis, dešros, padažai, marinatai, žirnių, pupelių patiekalai, daržovės, sausainiai, meduoliai.
Kaparis: marinatai, majonezai, šalti mėsos patiekalai, mėsos ir žuvies salotos, pomidorai, sūris.
Kardamonas: sriubos, žirnių ir ryžių patiekalai, vaisių salotos, mėsos ir žuvies patiekalai, paštetai, rūkytos dešros ir kumpiai, kava.
Paprastasis kietis: bulvės, svogūnai (ypatingai sriubos), riebūs žąsienos, antienos, kiaulienos patiekalai, ungurys, lašiniai, sūris, kopūstai, špinatai, grybai, vermutai.
Peletrūnas (vaistinis kietis ): ryžiai, majonezai, padažai, pievagrybiai, kopūstai, actas, paukštiena, aviena, kiauliena, kiaušiniai, sviestas.
Kmynas: duona, konditerijos gaminiai, salotos, paštetai, sūris, kopūstai, sriubos, riebios mėsos patiekalai, pieno produktai.
Krapas: sriubos, padažai, salotos, daržovių, žuvies, mėsos patiekalai, sūris, varškė.
Kraujažolė: daržovių sriubos, riebūs patiekalai, padažai.
Krienas: kopūstai, kepta mėsa, dešrelės, majonezai, žuvis, padažai, marinatai, varškė.
Krokas: ryžiai, sriubos, sultiniai, padažai, veršiena, aviena, žiediniai kopūstai, sūris, sviestas, kepiniai, pudingai.
Lipikas: Saldumynai, ledai, vaisių salotos, vynai.
Lauramedis (lauro lapai): laukinė paukštiena, rauginti kopūstai, sriubos, marinatai, daržovės, krabai, vėžiai, silkė, padažai.
Levanda: sviestas, daržovės, padažai, rūkyta mėsa, žuvies ir avienos patiekalai.
Ožiažolė: pyragai, sausainiai, tortai, vaisių salotos, kompotai, daržovių patiekalai.
Mairūnas: bulvių patiekalai, salotos, grybai, kepta kiauliena, paukštienos ir avienos patiekalai, kepenys, padažai, sūris, actas.
Melisa: salotos, padažai, daržovės, sriubos, paukštiena, veršiena, kiauliena, karpis, sūris, grybai, varškė, kompotai, arbata, vynas.
Migdolas: tešlos gaminiai saldumynai, ryžiai, paukštiena, mėsos patiekalai, gėrimai.
Muskatas (muskato riešutas, muskato apysėklis): saldumynai, sausainiai, vaisiai, sriubos, paštetai, spiritiniai gėrimai, kokteiliai, karštas vynas, kakava, punšas.
Nasturtė: salotos, mėsos, daržovių, kiaušinių patiekalai.
Anyžinė ožiažolė: pyragai, sausainiai, kompotai, daržovių patiekalai.
Mažoji ožiažolė: žuvies, kiaušinių patiekalai, salotos, daržovių sriubos, padažai, sūris, actas.
Pankolis: žuvies patiekalai, sriubos, padažai, majonezai, raugintos daržovės, salotos, sausainiai, pyragai.
Paprika: mėsos patiekalai, sriubos, salotos, padažai, pupelės, kopūstai, ryžiai.
Pastarnokas: sriubos, salotos, marinatai.
Petražolė: mėsos, žuvies, daržovių patiekalai,, sriubos, padažai, majonezai.
Juodasis pipiras: mėsos, žuvies, daržovių, kiaušinių patiekalai, sriubos, padažai, salotos, sūris.
Kvapusis pipiras: mėsos patiekalai, sriubos, padažai, konservuotos daržovės ir grybai, marinatai, sausainiai.
Pipirmėtė: aviena, veršiena, troškinti kopūstai, morkos, žirniai, daržovių sriubos, marinatai, sūris, varškė.
Pipirnė: bulvių, kiaušinių, mėsos, žuvies patiekalai, salotos.
Poras: salotos, padažai, sriubos, kiaušinių patiekalai.
Raudonėlis: picos, makaronai, salotos, pomidorų padažai, kiaušinių patiekalai, sūris, avienos ir veršienos patiekalai.
Rozmarinas: žuvies, mėsos, daržovių patiekalai, salotos, kopūstai, bulvės, marinatai.
Saldymedis: kompotai, saldainiai, gėrimai, alus.
Salieras: mėsos, kiaušinių patiekalai, sriubos, salotos, padažai, majonezai.
Stumbražolė: degtinės, trauktinės, gėrimai, žuvies konservai.
Svogūnas: mėsos, daržovių ir žuvies patiekalai, grybai, sriubos, bulvių patiekalai.
Šalavijas: riebios mėsos, veršienos ir žvėrienos patiekalai, kepenys, inkstai, paukštiena, marinatai, sūris, vynas, padažai, omletai.
Vanilė: saldumynai – pyragai, tortai, sausainiai, ledai, kompotai, kokteiliai.
Žvaigždėtasis anyžius: mėsos, daržovių, ryžių, kiaušinių patiekalai, kepiniai, likeriai, užpiltinės, kompotai, kisieliai, uogienės.

Post Author: admin

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *